top of page

De roedelfamilie

beertje.jpg
Beer
Ik ben Beer en heb een hoog knuffelgehalte!
Ik ben een Labradoodle en speel graag met alle honden!

 

 

gino.jpg
Gino

Ik ben een kruising tussen een bordercollie en een labrador.

Ik heb veel energie en houd van een uitdaging! Ik luister supergoed en laat altijd mijn knuffels zien als Petra mij terugbrengt:)

 

bert.jpg
Bert

Ik ben Bert, een hele eigenwijze Basset Fauve de Bretagne. Ben eigenzinnig maar superlief en ik geniet van de wandelingen met mijn vriendjes. Telkens weer plezier! Ik word ook wel de zenmaster van de groep genoemd :)

ollie 2.jpg
Ollie

Ik ben het evenbeeld van Bert, maar ik ben Ollie! Oorspronkelijk kom ik uit Kos, Griekenland. Ik houd van slapen, mijn knuffels en rennen. Eten ben ik DOL op, als het maar lekker ruikt:) Ik ben ronduit lief en een kleine macho

Perro                 

Hallo ik ben Perro, een zacht lief reutje, speel graag met andere honden en zal nooit een vlieg kwaad doen. Heel slim en ondeugend een echte schat!

 
 

 

Flynn

Ik ben Flynn, een jonge Friese Stabij en word blij van ieder wezen dat op twee of vier poten loopt. Ik draai mijn poot er niet voor om, om acrobatische toeren uit te halen!

IMG_4138.jpg
Sara
O! Wat vind ik alles leuk! Als Wetterhoun en Friese Stabbij speel en speel ik tussen mijn vrienden. Ik ben een enorme knuffelkont !!!!

 

keetje 2.jpg
Keetje

Ik ben Keetje. Toen ik twee was ben ik eindelijk liefdevol geadopteerd. Oorspronkelijk kom ik uit Bulgarije. Ik leer om meer zelfvertrouwen te krijgen bij mensen en honden. Ik vind het heerlijk om over de zandvlakte te racen!

 

muis.jpg
Muis

Ik ben een dappere ruwharige teckel met een klein hartje. Soms wat onzeker maar ik ga alles aan! Ondanks mijn korte pootjes houd ik van urenlange boswandelingen...

 

Makki.jpg
Makki

Ik ben een schattige Pointer en struin graag op de hei! Ook speel ik graag met andere hondjes en knuffel graag en word graag ingepakt!

 

Nora

Een mixje van alles en nog wat ben ik. Mijn liefde moet je verdienen met veel geduld en aandacht, maar eenmaal op mijn gemak ga ik heerlijk uit mijn dak!

 

 

Flim

Hoi, ik ben Flim, een Labradoodl en ben een dartel in het veld! Ik hou vooral van spelen met andere honden en alles ontdekken!

Raas

Ik raas als een razende over de hei en veld en raak nooit uitgeteld!

Ik ben geboren als herder; intelligent en trouw en zeer lief!

 

 

aruna.jpg
Aruna

Hoi, ik ben een echt vuilnisbakkie en het maatje van Pluto! Ik houd enorm van spelen en rennen als ik me op mijn gemak voel.Nieuwe dingen vind ik reuzespannend, maar eenmaal gewend ben ik superrelaxed!

 

Mijn naam is Petra Boogmans. Ooit kreeg ik de vraag van mijn zus;"wat zou je nou ECHT willen?'. Ik hoefde niet lang na te denken en zei; "zet mij maar tussen de apen, of herten knuffelen, zwemmen met dolfijnen"! Dit heeft me aan het denken gezet en mij op het pad geholpen om mijn hond Luna uit het asiel te halen. Zij had een flink rugzakje en ben veel cursussen gaan volgen (zie werkwijze) om haar wegwijs te maken in deze wereld, haar vertrouwen te geven en zo succeservaringen opbouwen.  Omdat ik niets liever doe dan lopen met mijn hond ben ik Boogiewalk begonnen. Ik zie mijn lieverds als een familie waar ik de moeder van ben. Ik werk vanuit verbinding, respect en mogelijkheden.

Ik heb met mijn eigen hond de A- cursus gevolgd bij het Kynologisch Centrum in Driel.

Ik heb in 2016 de cursus " De roedelmethode" gedaan en de cursus Kangani

(hoe de hond communiceert, hoe je de hond zijn autonomie kunt laten behouden en hoe je op een respectvolle manier de hond kunt begeleiden). In 2018 heb ik de BAT-training bij Monique Bladder gevolgd (behaviour adjustment training). In 2020 heb ik me verdiept in de hondentaal en de clickermethode bij Henriëtte Jordens.

Ik werk vanuit een positieve houding en beloon de honden voor goed gedrag. Omdat ik veel heb gewerkt met mensen met autisme ben ik gewend om verder te kijken dan wat er zichtbaar is; je kunt een hond bijv. corrigeren in de auto omdat hij blaft, maar misschien zit hij beter in een ander hok, of moet hij nodig plassen, of is hij ziek.
Ik ben veel bezig met anticiperen (ik houd bijv. rekening met de hondentaal en loop om deze reden in een boog naar de ander toe). Ook creëer ik zoveel mogelijk succeservaringen; ze moeten bij mij bijv. altijd stoppen bij het fietspad, ook al komt er niets aan. Honden leren namelijk het beste in een ontspannen situatie. Zo ben ik verzekerd dat ze luisteren als er wel wat aankomt. Ik ben duidelijk, geduldig en geef veel aandacht aan de roedel. Omdat de roedel klein blijft, maximaal 7, is dit goed mogelijk.

tess en pluto.jpg
Pluto

Ik ben Pluto en jong en speels! Ik ben dol op de hondjes van de groep en heb schattige achterpootjes! Ik houd van knuffelen en rennen!

 

 

finn_edited.jpg
Finn

Hoi, ik ben Finn en ben een mix van een  Eurasier en Japanse Spitz. Ik kijk graag eerst de kat uit de boom en ga daarna lekker los!

bink.jpg
Bink

Hallo, ik ben Bink, een kooikerhond. Ik ben gek op snuffelen en rollen in het gras! Ook houd ik van opdrachten doen en dan vooral van de beloning ;)

 

 

binny 2.jpg
Binny

Er zit een windhond in mij en ben de snelste in de groep! Met rennen en spelen doe je mij dan ook een groot plezier! Ik ben dol op knuffelen.

 

 

bottom of page